Aan de slag met de loopbaan

Selecteer hieronder links op de pagina wie je bent en welke opleiding je hebt gevolgd. De filters laten dan alleen informatie zien die precies past bij jouw situatie.

Aan de slag

Heb je interesse in bepaalde sectoren, maar weet je niet goed welke beroepen er zijn? Wat houdt het werk in, wat zijn ontwikkelingen? Wil je je oriënteren, bekijk dan de sectorinformatie.
Afbeelding
Kiezen
De afgelopen 2 jaar heeft 1 op de 4 werkgevers zij-instromers aangenomen. Nog eens 3 op de 10 werkgevers staan ervoor open. Dat blijkt uit onderzoek van UWV onder meer dan 4.000 werkgevers.  
Afbeelding
Zij-instroom
Op dit moment vinden er bouwwerkzaamheden plaats rondom onze locatie aan de Nieuwe Dukenburgseweg 21a. We zijn daarom wat lastiger te bereiken dan u gewend bent. Heeft u een afspraak op de Nieuwe Dukenburgseweg? Houd dan rekening met extra reistijd.
Afbeelding
Kantoor Nieuwe Dukenburgseweg 21a
Vanaf komend studiejaar 2023 - 2024 verandert het een en ander voor de studiefinanciering.
Afbeelding
Basisbeurs
Het afgelopen jaar hebben wij onze klanten gevraagd deel te nemen aan ons klanttevredenheidsonderzoek. De dienstverlening van het Leerwerkloket wordt met een 7,9 beoordeeld. Dat is het resultaat van het landelijke gemiddelde (35 Leerwerkloketten). Het Leerwerkloket Rijk van Nijmegen scoort een 8,2 voor de algemene tevredenheid.
Afbeelding
KTO 2022
Sinds het voorjaar van 2022 kunnen vluchtelingen uit Oekraïne per persoon één gratis diplomawaardering aanvragen bij Internationale Diplomawaardering (IDW). Inmiddels zijn er zo’n 800 gratis diplomawaarderingen voor deze doelgroep afgegeven.
Afbeelding
Groep afgestudeerden
Heb jij interesse in een loopbaan in het primair of speciaal onderwijs? En wil jij graag werken in de regio Nijmegen? Jouw mogelijkheden kun je ontdekken op de website van Onderwijsloket regio Nijmegen.
Afbeelding
ORN
Tien gemotiveerde kandidaten, die een switch willen maken naar de installatietechniek, zijn op 7 februari 2023 gestart met een opleiding installatietechniek. Ze volgen deze versnelde 1-jarige BBL-opleiding op mbo niveau 2 tijdens het leerwerktraject Talent in de Energie.
Afbeelding
Start TidE
Wil je graag beter leren lezen, schrijven, rekenen en computeren? Het ROC Nijmegen biedt de cursus Nederlands, rekenen en computervaardigheden aan. Let op: je bent nooit te oud om te leren! 
Afbeelding
Taalcursus ROC Nijmegen
Google heeft een online trainingsprogramma 🎓 ontwikkeld omdat er veel meer IT-support 💻 vacatures open staan dan dat er mensen voor zijn. Ze hebben er een online Engelstalig programma van gemaakt zodat zoveel mogelijk mensen toegang zouden hebben tot de training. 
Afbeelding
The Code to Change
Danny, werknemer bij Velco B.V., heeft zijn mbo praktijkverklaring ontvangen voor de Praktijkleerroute Assistent mobiliteitsbranche. Onderwijsdirecteur Anja Hagenaars van ROC Nijmegen heeft deze aan Danny overhandigd.
Afbeelding
PLR
De sector transport en logistiek biedt statushouders de kans om met subsidie een opleiding te volgen en aan de slag te gaan als logistiek medewerker, vrachtwagenchauffeur, kraanmachinist, koerier of heftruckchauffeur.
Afbeelding
Logistiek
Wil je graag werken, maar heb je geen diploma? Dan kan het lastig zijn een baan te vinden. Kies dan voor de Praktijkleerroute. Met de praktijkleerroute vergroot je jouw kansen op de arbeidsmarkt. Ook kun je daarna verder leren op het mbo. Je hoeft geen lessen te volgen of examen te doen. Je leert gewoon alles in de praktijk!
Afbeelding
PLR
FastSwitch is een initiatief van de Vereniging Hogescholen waar de HAN aan meedoet. Het doel is om ervoor te zorgen dat mensen zich sneller kunnen laten omscholen naar sectoren waarin een tekort is aan personeel. 
Afbeelding
RvN_FastSwitch_HAN
De Informatie en Communicatie Technologie (ICT) houdt zich bezig met informatiesystemen, telecommunicatie en computers.  Zou jij graag in de ICT willen werken? Lees dan hier wat je allemaal kan doen in de ICT, hoe je dit kan aanpakken en wat de kansen zijn op werk.
Afbeelding
ICT en techniek
De afgelopen 20 jaar heeft Bram met name kantoorbanen gehad. Hierin kon hij echter nooit helemaal vinden wat hij zocht. Na een burn-out, is hij opzoek gegaan naar welk soort werk hem wel energie gaf. Op zoek naar hoe hij dit kon aanpakken, kwam hij na een korte zoektocht via het internet uit bij het Leerwerkloket Rijk van Nijmegen.
Afbeelding
Succesverhaal Bram
Als je op zoek bent naar ander werk of je graag wilt omscholen, is het handig om te weten welke beroepen goede baankansen hebben. Het UWV verzamelt regelmatig deze informatie voor in een landelijk overzicht. Vorige week heeft het UWV ook kansrijke beroepen per regio gepubliceerd, ook voor het Rijk van Nijmegen. 
Afbeelding
Kansrijke beroepen Rijk van Nijmegen
Yvonne had een afspraak gemaakt met een adviseur van het Leerwerkloket over mijn kansen op de arbeidsmarkt. Haar vertrouwen daarop was heel klein, omdat ze dacht dat er geen kansen meer voor haar waren op de arbeidsmarkt. Maar onze adviseur heeft haar ogen geopend, door op te merken dat ik het geheel anders moest gaan aanpakken.
Afbeelding
Succesverhaal Yvonne
Nanette had vorig jaar augustus (2020) besloten om het roer definitief om te gooien. Door een goede bekende kwam ze in aanraking met het vak van boomverzorging. Nu volgt Nanette de opleiding 'boomtechnisch adviseur', mede dankzij de hulp van het UWV en het Leerwerkloket.
Afbeelding
Succesverhaal Nanette
De arbeidsmarkt is altijd in beweging, maar door de coronacrisis is deze nog sneller veranderd. Ook al herstelt Nederland zich snel na de coronacrisis, het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geeft aan dat de ondersteuning van mensen en bedrijven nodig blijft. De subsidieregeling NL Leert Door loopt daarom door tot eind 2022.
Afbeelding
NL Leert Door
Tijdens de Maand van Leren en Werken afgelopen september hebben wij ontdekt hoe fijn deelnemers het vinden om door middel van een wandeling bezig te zijn met hun loopbaanvraag. We hebben daarom nog een aantal data gereserveerd voor wandelcoaching, waar je aan deel kunt nemen.
Afbeelding
RvN Wandelcoaching
De Startersbeurs biedt gediplomeerde jonge starters uit Rijk van Nijmegen de kans om werkervaring en vakkennis op te doen. Met deze Startersbeurs wil het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen jonge werkzoekenden en werkgevers met elkaar in contact brengen.
Afbeelding
Startersbeurs RvN
Na 34 onafgebroken jaren aan het werk te zijn geweest, waarvan de laatste 22 jaar bij dezelfde werkgever, is Jan zijn baan kwijtgeraakt. Door online te zoeken naar omscholingsmogelijkheden en door een tip van het UWV is hij bij het Leerwerkloket terecht gekomen.
Afbeelding
Ervaringsverhaal Jan
Leon was voor de coronacrisis werkzaam als freelance projectleider in de evenementenbranche. Na de uitbraak van het virus gingen veel opdrachten niet door. Via de Tozo werd hij doorverwezen naar het Leerwerkloket. 
Afbeelding
Leon ervaringsverhaal RVN
De horeca schreeuwt om personeel. WerkBedrijf Rijk van Nijmegen en UWV pikten samen de vraag van Nijmeegse horecaondernemers op en vonden een creatieve oplossing voor het tekort aan koks.
Afbeelding
Diploma-uitreiking Talent in de Keuken
Het is de maand van Leren en Werken. Wij bieden dan events aan. Dit jaar een voor ons nieuwe activiteit, wandelcoaching met een groep. Afgelopen week zijn wij het Goffertpark ingelopen met de mensen die zich aangemeld hadden voor de wandelcoaching.  
Afbeelding
Wandelcoaching RvN
Voor werkgevers in de techniek en ICT is het vanaf 1 september 2021 mogelijk om financiële ondersteuning aan te vragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voor de nieuwe subsidieregeling om (nieuwe) medewerkers te laten omscholen naar een beroep in deze sectoren. Deze tijdelijk omscholingsregeling is tot en met 1 december 2021 aan te vragen. 
Afbeelding
ICT en techniek
De Startersbeurs biedt gediplomeerde jonge starters uit Rijk van Nijmegen de kans om werkervaring en vakkennis op te doen. Met deze Startersbeurs wil het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen jonge werkzoekenden en werkgevers met elkaar in contact brengen.
Afbeelding
Startersbeurs regio Nijmegen
Leon was voor de coronacrisis werkzaam als freelance projectleider in de evenementenbranche. Na de uitbraak van het virus gingen veel opdrachten niet door. Via de Tozo werd hij doorverwezen naar het Leerwerkloket. 
Afbeelding
Leon ervaringsverhaal RVN
Ben jij werkend, werkzoekend (met of zonder uitkering), student of scholier en heb jij vragen over je loopbaan? Het Leerwerkloket kan jou hiermee helpen! Wij geven informatie en advies over al je loopbaanvragen.
Afbeelding
Oriëntatie