Hét startpunt voor leren en werken!

Iedere inwoner van het Rijk van Nijmegen met scholings- en loopbaanvragen kan kosteloos bij ons terecht voor onafhankelijk advies en loopbaanbegeleiding op maat. Tevens zijn wij een deskundig gesprekspartner voor werkgevers bij vragen over het opzetten van leerwerktrajecten en scholingsmogelijkheden.

Nieuw leerwerktraject Talent in de Energie van start

Afbeelding
Start TidE

Tien gemotiveerde kandidaten, die een switch willen maken naar de installatietechniek, zijn op 7 februari 2023 gestart met een opleiding installatietechniek. Ze volgen deze versnelde 1-jarige BBL-opleiding op mbo niveau 2 tijdens het leerwerktraject Talent in de Energie. Naast de opleiding werken de toekomstige installatiemonteurs in een leerbaan bij technische werkgevers in het Rijk van Nijmegen. Het leerwerktraject draagt bij aan de aanpak van de oplopende personeelstekorten in de technische sector. Door de ontwikkelingen op de energiemarkt lopen deze tekorten snel op, landelijk en in de regio. Er is dus grote behoefte aan nieuw talent in de energie.

De tien zij-instromers die dinsdag weer voor het eerst in het leslokaal zaten, hebben een uitgebreid selectietraject doorlopen. Aanleg voor het vak en motivatie zijn de belangrijkste eisen om met de opleiding te mogen starten. Onze collega Jan-Willem Brandt, adviseur Leerwerkloket “Het is een heel diverse groep: van jong tot oud en de eerdere werkervaring varieert van stratenmaker tot horeca.”

Bootcamp
Naast de opleiding en leerbaan volgt de groep een bootcamp verzorgd door de brancheopleider IW. Hier leren de deelnemers basisvaardigheden die ze direct bij de start in hun leerbaan kunnen gebruiken. Zo zijn ze al op bepaalde taken inzetbaar bij de werkgever.

Extra begeleiding
Anita Friebel, commercieel manager WerkBedrijf: “Het is een pittig traject, daarom bieden we extra begeleiding als dat nodig is. We hebben alle vertrouwen in deze groep en hopen dat we in 2024 aan alle tien het diploma kunnen overhandigen. Voor de deelnemers een mooie stap in hun loopbaan, voor de branche nieuw talent dat op de arbeidsmarkt komt.”

Over Talent in de Energie
Talent in de Energie is een initiatief van het Leerwerkloket, UWV, WerkBedrijf Rijk van Nijmegen, IW en ROC Nijmegen (samen verenigd in de Technische). Het traject wordt gefinancierd door WIJ Techniek, Techniek Nederland, WerkBedrijf Rijk van Nijmegen en UWV.