Hét startpunt voor leren en werken!

Iedere inwoner van het Rijk van Nijmegen met scholings- en loopbaanvragen kan kosteloos bij ons terecht voor onafhankelijk advies en loopbaanbegeleiding op maat. Tevens zijn wij een deskundig gesprekspartner voor werkgevers bij vragen over het opzetten van leerwerktrajecten en scholingsmogelijkheden.

Kwart werkgevers neemt zij-instromers aan

De afgelopen 2 jaar heeft 1 op de 4 werkgevers zij-instromers aangenomen. Nog eens 3 op de 10 werkgevers staan ervoor open. Dat blijkt uit onderzoek van UWV onder meer dan 4.000 werkgevers. Voor werkgevers zijn zij-instromers een mogelijkheid om personeel te werven in een krappe arbeidsmarkt. Zij-instromers zijn mensen met werkervaring die van loopbaan veranderen. Voor de nieuwe functie gelden vaak opleidingseisen. Daardoor zijn zij-instromers nog niet volledig inzetbaar. Er is nog scholing nodig om aan deze eisen te voldoen. Een zij-instromer is bijvoorbeeld iemand die in een winkel heeft gewerkt en les wil geven op mbo-niveau. Daarvoor is een onderwijsbevoegdheid nodig.

Het hele artikel lees je op werk.nl.

Overweeg jij een carrièreswitch, maar weet je nog niet hoe en wat? Ga kosteloos en vrijblijvend in gesprek met een van onze loopbaanadviseurs!

Aanmelden