HĂ©t startpunt voor leren en werken!

Iedere inwoner van het Rijk van Nijmegen met scholings- en loopbaanvragen kan kosteloos bij ons terecht voor onafhankelijk advies en loopbaanbegeleiding op maat. Tevens zijn wij een deskundig gesprekspartner voor werkgevers bij vragen over het opzetten van leerwerktrajecten en scholingsmogelijkheden.

''Ontdek wat je energie geeft!'' (Bram)

Afbeelding
Succesverhaal Bram

De afgelopen 20 jaar heb ik met name kantoorbanen gehad. Hierin kon ik echter nooit helemaal vinden wat ik zocht. De balans tussen energie krijgen en geven was doorgaans niet goed. Begin 2020 startte ik (vlak voordat de COVID-19 pandemie ook Nederland bereikte) bij een nieuwe werkgeven met een zeer uitdagende baan. Ook weer op kantoor achter een PC. Dit bleek (te) veel van mij te vragen. Dit, in combinatie met zeer pittige privĂ©omstandigheden en al in mijn proeftijd thuis moeten werken, leidde ertoe dat ik in een burn-out belandde. Toen het weer beter ging ben ik op zoek gegaan naar welk soort werk mij wel energie gaf. Na enige tijd ontdekte ik dat ik al die jaren op het verkeerde spoor zat. Werken in de techniek en meer met mijn handen doen; dat was het voor mij! 

Op zoek naar hoe dit aan te pakken kwam ik na een korte zoektocht via het internet uit bij het Leerwerkloket Rijk van Nijmegen. Via hun website heb ik mij aangemeld voor een vrijblijvend adviesgesprek bij een adviseur. 

In het adviesgesprek heb ik mijn situatie uitgelegd. Er werd heel goed en kritisch meegedacht. Ik kreeg meerdere tips over instanties waar ik contact mee op kon nemen en opleidingen die ik kon volgen. Ik kreeg zelfs een mailtje met een zeer goed passende vacature. Er is regelmatig contact geweest om te vragen hoe het ging. 
 
Momenteel ben ik gestart als assistent elektromonteur en ga ik tegelijkertijd een versnelde opleiding volgen. Hierdoor krijg ik kennis die ik tijdens mijn werk kan inzetten. Daarnaast blijf ik mijzelf ontwikkelen. Ik ga eens in de 2 weken een dag naar school zodat ik voldoende kan werken en dus ook geld verdien.  

Mijn tip die ik mensen met vergelijkbare situatie wil meegeven. Neem contact op met het Leerwerkloket Rijk van Nijmegen. Ze kunnen je een mooie zet in de goede richting bieden!

Wil jij, net als Bram, met ons in gesprek over je loopbaan? Meld je via onderstaande knop aan voor een vrijblijvend gesprek met het Leerwerkloket Rijk van Nijmegen en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn.


Aanmelden