Hét startpunt voor leren en werken!

Iedere inwoner van het Rijk van Nijmegen met scholings- en loopbaanvragen kan kosteloos bij ons terecht voor onafhankelijk advies en loopbaanbegeleiding op maat. Tevens zijn wij een deskundig gesprekspartner voor werkgevers bij vragen over het opzetten van leerwerktrajecten en scholingsmogelijkheden.

Gratis diplomawaardering voor Oekraïense vluchtelingen

Sinds het voorjaar van 2022 kunnen vluchtelingen uit Oekraïne per persoon één gratis diplomawaardering aanvragen bij Internationale Diplomawaardering (IDW). Voor Oekraïense vluchtelingen staat er in hun eigen taal een toelichting op idw.nl over welke documenten zij moeten aanleveren bij een aanvraag. Inmiddels zijn er zo’n 800 gratis diplomawaarderingen voor deze doelgroep afgegeven. 

Kom jij niet Oekraïne, maar heb je wel in het buitenland gestudeerd en wil je in Nederland werken? Dan kun je ook bij ... terecht voor het aanvragen van een diplomawaardering zodat je weet met welk Nederlands opleidingsniveau jouw diploma vergelijkbaar is. Deze informatie kan je helpen bij het vinden van een baan of een vervolgopleiding. Een diplomawaardering is een advies.

Een diplomawaardering is een advies en meestal niet verplicht, maar een werkgever kan hier om vragen. Een werkgever of andere organisatie kan ook voor jou een diplomawaardering aanvragen. Een werkgever of organisatie die voor jou een diplomawaardering wil aanvragen moet om jouw toestemming vragen.

Ga voor meer informatie naar de website van Internationale Diplomawaardering (IDW).