Aan de slag met de loopbaan

Selecteer hieronder links op de pagina wie je bent en welke opleiding je hebt gevolgd. De filters laten dan alleen informatie zien die precies past bij jouw situatie.

Aan de slag

Wil je graag beter leren lezen, schrijven, rekenen en computeren? Het ROC Nijmegen biedt de cursus Nederlands, rekenen en computervaardigheden aan. Let op: je bent nooit te oud om te leren! 
Afbeelding
Taalcursus ROC Nijmegen
Google heeft een online trainingsprogramma 🎓 ontwikkeld omdat er veel meer IT-support 💻 vacatures open staan dan dat er mensen voor zijn. Ze hebben er een online Engelstalig programma van gemaakt zodat zoveel mogelijk mensen toegang zouden hebben tot de training. 
Afbeelding
The Code to Change
Op deze pagina vind je flyers met informatie over verschillende sectoren en beroepsgroepen. Momenteel vind je informatie over drie beroepsgroepen in de zorg, werken bij een klantenservice, werken in de schoonmaak, werken in de ICT, de autobranche en werken in het onderwijs. Deze pagina wordt regelmatig ge-update. 
Afbeelding
Kiezen vooor een beroep
Danny, werknemer bij Velco B.V., heeft zijn mbo praktijkverklaring ontvangen voor de Praktijkleerroute Assistent mobiliteitsbranche. Onderwijsdirecteur Anja Hagenaars van ROC Nijmegen heeft deze aan Danny overhandigd.
Afbeelding
PLR
De sector transport en logistiek biedt statushouders de kans om met subsidie een opleiding te volgen en aan de slag te gaan als logistiek medewerker, vrachtwagenchauffeur, kraanmachinist, koerier of heftruckchauffeur.
Afbeelding
Logistiek
Wil je graag werken, maar heb je geen diploma? Dan kan het lastig zijn een baan te vinden. Kies dan voor de Praktijkleerroute. Met de praktijkleerroute vergroot je jouw kansen op de arbeidsmarkt. Ook kun je daarna verder leren op het mbo. Je hoeft geen lessen te volgen of examen te doen. Je leert gewoon alles in de praktijk!
Afbeelding
PLR
FastSwitch is een initiatief van de Vereniging Hogescholen waar de HAN aan meedoet. Het doel is om ervoor te zorgen dat mensen zich sneller kunnen laten omscholen naar sectoren waarin een tekort is aan personeel. 
Afbeelding
RvN_FastSwitch_HAN
De Informatie en Communicatie Technologie (ICT) houdt zich bezig met informatiesystemen, telecommunicatie en computers.  Zou jij graag in de ICT willen werken? Lees dan hier wat je allemaal kan doen in de ICT, hoe je dit kan aanpakken en wat de kansen zijn op werk.
Afbeelding
ICT en techniek
Vanaf 1 maart 2022 is het voor iedereen vanaf 18 jaar die een band heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt mogelijk om een STAP-budget van maximaal € 1.000,- bij het UWV aan te vragen. Het STAP-budget kan gebruikt worden voor een opleiding, training of cursus.
Afbeelding
STAP-budget
De afgelopen 20 jaar heeft Bram met name kantoorbanen gehad. Hierin kon hij echter nooit helemaal vinden wat hij zocht. Na een burn-out, is hij opzoek gegaan naar welk soort werk hem wel energie gaf. Op zoek naar hoe hij dit kon aanpakken, kwam hij na een korte zoektocht via het internet uit bij het Leerwerkloket Rijk van Nijmegen.
Afbeelding
Succesverhaal Bram
Als je op zoek bent naar ander werk of je graag wilt omscholen, is het handig om te weten welke beroepen goede baankansen hebben. Het UWV verzamelt regelmatig deze informatie voor in een landelijk overzicht. Vorige week heeft het UWV ook kansrijke beroepen per regio gepubliceerd, ook voor het Rijk van Nijmegen. 
Afbeelding
Kansrijke beroepen Rijk van Nijmegen
Yvonne had een afspraak gemaakt met een adviseur van het Leerwerkloket over mijn kansen op de arbeidsmarkt. Haar vertrouwen daarop was heel klein, omdat ze dacht dat er geen kansen meer voor haar waren op de arbeidsmarkt. Maar onze adviseur heeft haar ogen geopend, door op te merken dat ik het geheel anders moest gaan aanpakken.
Afbeelding
Succesverhaal Yvonne
Nanette had vorig jaar augustus (2020) besloten om het roer definitief om te gooien. Door een goede bekende kwam ze in aanraking met het vak van boomverzorging. Nu volgt Nanette de opleiding 'boomtechnisch adviseur', mede dankzij de hulp van het UWV en het Leerwerkloket.
Afbeelding
Succesverhaal Nanette
De arbeidsmarkt is altijd in beweging, maar door de coronacrisis is deze nog sneller veranderd. Ook al herstelt Nederland zich snel na de coronacrisis, het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geeft aan dat de ondersteuning van mensen en bedrijven nodig blijft. De subsidieregeling NL Leert Door loopt daarom door tot eind 2022.
Afbeelding
NL Leert Door
Tijdens de Maand van Leren en Werken afgelopen september hebben wij ontdekt hoe fijn deelnemers het vinden om door middel van een wandeling bezig te zijn met hun loopbaanvraag. We hebben daarom nog een aantal data gereserveerd voor wandelcoaching, waar je aan deel kunt nemen.
Afbeelding
RvN Wandelcoaching
De Startersbeurs biedt gediplomeerde jonge starters uit Rijk van Nijmegen de kans om werkervaring en vakkennis op te doen. Met deze Startersbeurs wil het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen jonge werkzoekenden en werkgevers met elkaar in contact brengen.
Afbeelding
Startersbeurs RvN
Na 34 onafgebroken jaren aan het werk te zijn geweest, waarvan de laatste 22 jaar bij dezelfde werkgever, is Jan zijn baan kwijtgeraakt. Door online te zoeken naar omscholingsmogelijkheden en door een tip van het UWV is hij bij het Leerwerkloket terecht gekomen.
Afbeelding
Ervaringsverhaal Jan
Leon was voor de coronacrisis werkzaam als freelance projectleider in de evenementenbranche. Na de uitbraak van het virus gingen veel opdrachten niet door. Via de Tozo werd hij doorverwezen naar het Leerwerkloket. 
Afbeelding
Leon ervaringsverhaal RVN
De horeca schreeuwt om personeel. WerkBedrijf Rijk van Nijmegen en UWV pikten samen de vraag van Nijmeegse horecaondernemers op en vonden een creatieve oplossing voor het tekort aan koks.
Afbeelding
Diploma-uitreiking Talent in de Keuken
Het is de maand van Leren en Werken. Wij bieden dan events aan. Dit jaar een voor ons nieuwe activiteit, wandelcoaching met een groep. Afgelopen week zijn wij het Goffertpark ingelopen met de mensen die zich aangemeld hadden voor de wandelcoaching.  
Afbeelding
Wandelcoaching RvN
Voor werkgevers in de techniek en ICT is het vanaf 1 september 2021 mogelijk om financiële ondersteuning aan te vragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voor de nieuwe subsidieregeling om (nieuwe) medewerkers te laten omscholen naar een beroep in deze sectoren. Deze tijdelijk omscholingsregeling is tot en met 1 december 2021 aan te vragen. 
Afbeelding
ICT en techniek
Vanaf 1 maart 2022 is het voor iedereen vanaf 18 jaar die een band heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt mogelijk om een STAP-budget van maximaal € 1.000,- bij het UWV aan te vragen. Het STAP-budget kan gebruikt worden voor een opleiding, training of cursus en vervangt daarmee per 1 januari 2022 de fiscale scholingsaftrek.
Afbeelding
STAP-budget
De Startersbeurs biedt gediplomeerde jonge starters uit Rijk van Nijmegen de kans om werkervaring en vakkennis op te doen. Met deze Startersbeurs wil het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen jonge werkzoekenden en werkgevers met elkaar in contact brengen.
Afbeelding
Startersbeurs regio Nijmegen
Het STAP-budget is een subsidieregeling van maximaal € 1.000,- (inclusief btw) die vanaf 1 maart 2022 voor iedereen vanaf 18 jaar met een band heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt bij het UWV is aan te vragen.
Afbeelding
STAP
Leon was voor de coronacrisis werkzaam als freelance projectleider in de evenementenbranche. Na de uitbraak van het virus gingen veel opdrachten niet door. Via de Tozo werd hij doorverwezen naar het Leerwerkloket. 
Afbeelding
Leon ervaringsverhaal RVN
Ben jij werkend, werkzoekend (met of zonder uitkering), student of scholier en heb jij vragen over je loopbaan? Het Leerwerkloket kan jou hiermee helpen! Wij geven informatie en advies over al je loopbaanvragen.
Afbeelding
Oriëntatie
Het Leerwerkloket is er ook voor werkgevers! Zo ondersteunen wij jou als werkgevers door advies te geven over scholing en ontwikkeling van personeel, door inzicht te geven over de regionale scholings- en arbeidsmarkt en informatie te bieden over financiële regelingen.
Afbeelding
Werkgever