Hét startpunt voor leren en werken!

Iedere inwoner van het Rijk van Nijmegen met scholings- en loopbaanvragen kan kosteloos bij ons terecht voor onafhankelijk advies en loopbaanbegeleiding op maat. Tevens zijn wij een deskundig gesprekspartner voor werkgevers bij vragen over het opzetten van leerwerktrajecten en scholingsmogelijkheden.

(Bijna) afgestudeerd? Wat nu?!

Afbeelding
Startersbeurs RvN

Voor gediplomeerde jongeren die net hun opleiding hebben afgerond en onvoldoende werkervaring bezitten, kan het moeilijk zijn om een baan te vinden. Voor deze jongeren en werkgevers biedt de Startersbeurs, een oplossing.

Met de Startersbeurs kan jij, als afgestudeerde jongere, op de arbeidsmarkt gedurende zes maanden, 32 uur per week, werkervaring opdoen in het bedrijfsleven en zo je kans op de arbeidsmarkt vergroten en verbeteren.
Je bent zelf aan zet om een bedrijf te vinden waar jij met een Startersbeurs aan de slag kan. Hoe je dat bedrijf vindt, is helemaal aan jou. Het kan slim zijn om rond te vragen bij buren, familie, vrienden en kennissen. Uiteraard kan je ook je voormalig stageadres op de hoogte stellen van de voordelen van de Startersbeurs of bedrijven waar je een bijbaantje had. De flyer van de Startersbeurs kan daarbij goed van pas komen. Een andere mogelijkheid is om gewoon eens de telefoon te pakken en bedrijven te bellen waar jouw interesse naar uitgaat. Je laat dan bovendien zien dat je assertief bent en bereid bent om actie te ondernemen om een leuke startersplek te bemachtigen. Je kan ook kijken voor een vacature in de vacaturebank op deze website. 

Bekijk hieronder of je aan de eisen voldoet om in aanmerking te komen voor een Startersbeurs: 

  • Je bent minimaal 18 of maximaal 26 jaar; 
  • Je volgt geen rijksbekostigd onderwijs; 
  • Je hebt een diploma op zak; 
  • Je ontvangt geen uitkering; of je bent bereid om deze op te zeggen 
  • Je werkt niet meer dan 12 uur per week extra naast je Startersbeurs. 
  • Je bent woonachtig in een van deze gemeenten: Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen of Wijchen. 

Met de Startersbeurs kun je competenties en vaardigheden ontwikkelen die belangrijk zijn op de arbeidsmarkt én die aansluiten bij jouw opleidingsniveau. Elke maand ontvang je hiervoor van jouw werkgever een vergoeding van € 700,00. Het leerbedrijf ontvangt € 350,00 per maand als tegemoetkoming in begeleidingskosten. 

De Startersbeurs biedt jou dus: 

  • De mogelijkheid om 6 maanden lang, 32 uur per week, werkervaring op te doen; 
  • Een vergoeding van minimaal € 700,- per maand; 
  • Dat je kansen op de arbeidsmarkt sterk verbeterd worden! 

LET OP: De voorwaarden van de gemeente waar de starter woonachtig is, zijn van toepassing voor starter én leerbedrijf! 

Interesse in de Startersbeurs? Bekijk dan onderstaande flyers of klik hier om naar de website te gaan.

Of maak via onderstaande knop een afspraak met een adviseur van het Leerwerkloket Rijk van Nijmegen om te kijken of jij een startersbeurs kunt krijgen! 


Aanmelden