Hét startpunt voor leren en werken!

Iedere inwoner van het Rijk van Nijmegen met scholings- en loopbaanvragen kan kosteloos bij ons terecht voor onafhankelijk advies en loopbaanbegeleiding op maat. Tevens zijn wij een deskundig gesprekspartner voor werkgevers bij vragen over het opzetten van leerwerktrajecten en scholingsmogelijkheden.

Tijdelijke subsidieregeling werkgevers voor omscholing in de ICT en techniek

Voor werkgevers in de techniek en ICT is het vanaf 1 september 2021 mogelijk om financiële ondersteuning aan te vragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voor de nieuwe subsidieregeling om (nieuwe) medewerkers te laten omscholen naar een beroep in deze sectoren. Deze tijdelijk omscholingsregeling is tot en met 1 december 2021 aan te vragen. 

Het Ministerie van Economische Zaken probeert er met deze financiële ondersteuning voor te zorgen dat werkgevers werknemers aansporen om een omscholingstraject te volgen voor een baan in de techniek of ICT. In deze sectoren zijn er namelijk veel kansrijke beroepen. Bekijk hier het overzicht van de kansrijke beroepen van het UWV. 

Om in aanmerking te kunnen komen voor deze subsidieregeling, moet er aan diverse voorwaarden worden voldaan. Bekijk hier de voorwaarden van de RVO. Per werkgever is het mogelijk om voor maximaal zes werknemers een subsidie aan te vragen.

Meer weten over deze omscholingsregeling? Kijk dan op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Heeft u vragen over het opzetten van leerwerktrajecten, scholingsmogelijkheden van personeel of bent u benieuwd naar mogelijke regelingen voor scholing in uw organisatie? Wij kunnen u hier over informeren en adviseren. Aanmelden kan via onderstaande knop of rijkvannijmegen@leerwerkloket.nl voor een kosteloos adviesgesprek met een van onze loopbaanadviseurs.


Aanmelden