Hét startpunt voor leren en werken!

Iedere inwoner van het Rijk van Nijmegen met scholings- en loopbaanvragen kan kosteloos bij ons terecht voor onafhankelijk advies en loopbaanbegeleiding op maat. Tevens zijn wij een deskundig gesprekspartner voor werkgevers bij vragen over het opzetten van leerwerktrajecten en scholingsmogelijkheden.

Startersbeurs voor jongeren Rijk van Nijmegen

Sinds 1 juli 2021 stelt de regio Rijk van Nijmegen de Startersbeurs beschikbaar aan jongeren uit Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen en Wijchen.

Voor gediplomeerde jongeren die net hun opleiding hebben afgerond en onvoldoende werkervaring bezitten is het moeilijk om een baan te vinden. De huidige COVID-19 en economische crisis maakt het voor werkgevers lastig om jonge medewerkers binnen te halen. Voor deze jongeren en werkgevers biedt de Startersbeurs, een oplossing.

Met de Startersbeurs kunnen afgestudeerde jongeren op de arbeidsmarkt gedurende zes maanden, 32 uur per week, werkervaring opdoen in het bedrijfsleven en zo hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten en verbeteren. In deze periode ontwikkelen zij competenties en vaardigheden die belangrijk zijn op de arbeidsmarkt én die aansluiten bij het opleidingsniveau. Elke maand ontvangt een starter hiervoor van de werkgever een vergoeding van minimaal 700 euro per maand.

Interesse in de Startersbeurs? Bekijk dan onderstaande flyers of klik hier om naar de website te gaan.