Hét startpunt voor leren en werken!

Iedere inwoner van het Rijk van Nijmegen met scholings- en loopbaanvragen kan kosteloos bij ons terecht voor onafhankelijk advies en loopbaanbegeleiding op maat. Tevens zijn wij een deskundig gesprekspartner voor werkgevers bij vragen over het opzetten van leerwerktrajecten en scholingsmogelijkheden.

Praktijkleerroute: werken en leren in de praktijk

Afbeelding
PLR

Wil je graag werken, maar heb je geen diploma? Dan kan het lastig zijn een baan te vinden. Kies dan voor de Praktijkleerroute. Met de praktijkleerroute vergroot je jouw kansen op de arbeidsmarkt. Ook kun je daarna verder leren op het mbo. Je hoeft geen lessen te volgen of examen te doen. Je leert gewoon alles in de praktijk!

Bij de Praktijkleerroute wordt je geholpen door een leerbedrijf en een praktijkgebeleider van een mbo-school. Als je de taken goed uitvoert, krijg je een praktijkverklaring. Hiermee kun je laten zien waar jij goed in bent. En vergroot je jouw kansen op de arbeidsmarkt!

De Praktijkleerroute iets voor jou?
  • Je bent goed met werken met je handen.
  • Je wilt laten zien wat je kunt.
  • Je bent op zoek naar werk.
  • Je werkt en wilt wat anders gaan doen.
De Praktijkleerroute, hoe werkt het?
  • Stap 1: Intakegesprek: Je hebt een intakegesprek met een contactpersoon van het Leerwerkloket.
  • Stap 2: Kennismakingsgesprek werkgever: Je maakt kennis met je (nieuwe) werkgever.
  • Stap 3: Start van de Praktijkleerroute: Je maakt kennis met de praktijkbegeleider. In 6 maanden leer je alles in de praktijk en volg je geen lessen.
  • Stap 4: Ontvangst Praktijkverklaring: Voer je je taken goed uit, dan krijg je een Praktijkverklaring op mbo-niveau.
Welke praktijkleerroutes zijn er?
Voorwaarden en kosten

Voor jou kost de Praktijkleerroute niets. Wel heb je een leerwerkplek nodig. Heb je deze nog niet? Dan gaan we samen op zoek naar een geschikte plek.

Aanmelden?

Stuur een e-mail via onderstaande knop om je aan te melden of voor meer informatie. Zet in je bericht dat je interesse hebt in de Praktijkleerroute.


Meld je aan!