Hét startpunt voor leren en werken!

Iedere inwoner van het Rijk van Nijmegen met scholings- en loopbaanvragen kan kosteloos bij ons terecht voor onafhankelijk advies en loopbaanbegeleiding op maat. Tevens zijn wij een deskundig gesprekspartner voor werkgevers bij vragen over het opzetten van leerwerktrajecten en scholingsmogelijkheden.

“Je bent nooit te oud om te leren” (Jan)

Afbeelding
Ervaringsverhaal Jan

Na 34 onafgebroken jaren aan het werk te zijn geweest, waarvan de laatste 22 jaar bij dezelfde werkgever, ben ik op 53-jarige leeftijd, mijn baan kwijtgeraakt. Een pijnlijk moment. Want wat moet ik nu? De stabiliteit is weg, de structuur is weg, mijn inkomen fors gedaald, mijn zelfvertrouwen kwijt, geen idee wat ik wil en kan. 

De laatste jaren was ik werkzaam als trainer/docent om monteurs te coachen en op te leiden. Door zelf op onderzoek te gaan op het internet, de informatie van het UWV en een super fijne coach van de vakbond, ben ik er achter gekomen dat dit is wat ik eigenlijk wil. Kennis overbrengen, coaching, veel sociale contacten. Mensen begeleiden naar een plaats in de maatschappij, waar ze gelukkig van worden. Maar hoe doe je dat met alleen een MBO-3 diploma? Om docent te worden, is een jarenlange opleiding nodig. Helaas is dat in mijn situatie niet mogelijk.  

Door te zoeken op het internet naar omscholingsmogelijkheden en door een tip van het UWV ben ik op de website van het Leerwerkloket terecht gekomen. Via de website heb ik een afspraak gemaakt. In het gesprek met de adviseur ontdekte ik dat er echt wel degelijk mogelijkheden zijn om mijzelf te bekwamen tot docent of tot een ander kansrijk beroep.  

Via het Leerwerkloket ben ik in contact gekomen met het 3t-traject. Via dit traject, kun je als zij-instromer, een PDG (Pedagogisch Didactisch Getuigschrift) halen. Wat voldoende is om als MBO-docent aan het werk te gaan. Om toegelaten te worden moet je bezitten over een HBO-diploma of aantoonbaar, HBO werk- en denk niveau hebben en minimaal 3 jaar werkervaring. Via het Leerwerkloket heb ik een CTC test gemaakt waarmee ik kan beter kon aantonen dat ik HBO werk- en denkniveau heb.  

Na een positieve uitslag van de test en positieve gesprekken met UWV, 3t-traject en Leerwerkloket, ben ik in september 2021 gestart met deze (pittige) opleiding tot MBO-docent.  

Ben jij, net als Jan, je baan kwijtgeraakt? Of wil je een andere baan, maar weet je nog niet wat bij jou past? Ga vrijblijvend in gesprek met het Leerwerkloket Rijk van Nijmegen en ontdek welke stappen jij kunt zetten.  

Via onderstaande knop is een vrijblijvende afspraak is zo gemaakt! 


Aanmelden