Hét startpunt voor leren en werken!

Iedere inwoner van het Rijk van Nijmegen met scholings- en loopbaanvragen kan kosteloos bij ons terecht voor onafhankelijk advies en loopbaanbegeleiding op maat. Tevens zijn wij een deskundig gesprekspartner voor werkgevers bij vragen over het opzetten van leerwerktrajecten en scholingsmogelijkheden.

“Door inzet van de transitievoucher kan ik nu werk zelf doen wat ik eerst moest uitbesteden.” (Leon, ZZP-er)

Afbeelding
Leon ervaringsverhaal RVN

Voor de uitbraak van het Coronavirus was ik werkzaam als freelance projectleider in de evenementenbranche. Binnen 2 weken werden alle projecten voor het jaar stilgelegd of geannuleerd, mijn werkagenda werd eng leeg! Na de eerste schok besloot ik mijn werkzaamheden te gaan verleggen naar videoproductie. Hier had ik al wat ervaring in en het leek me altijd al mooi om dat uit te breiden. Dit werd (noodgedwongen) een geschikt moment.  

Om mijn kansen te vergroten heb ik het plan gemaakt om zoveel mogelijk werkzaamheden zelf te kunnen doen in plaats van onderdelen uit te moeten besteden. Het filmen is in de basis nogal een dure bezigheid. Los van alle apparatuur en voorbereiding die je nodig hebt, komt er ook veel expertise en kennis bij kijken. Via de tozo (tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers) werd ik gewezen op de mogelijkheid om kosteloos in gesprek te gaan met een adviseur van het Leerwerkloket Rijk van Nijmegen. “Niet geschoten is altijd mis” dacht ik. Een afspraak was snel gemaakt. 

Anita (adviseur Leerwerkloket) was bereid om mee te denken buiten de gebaande paden. Los van de gebruikelijke ondersteuning wees Anita mij op de mogelijkheid om middels een transitievoucher budget te krijgen om een externe cursus te kunnen volgen.  

Ik kon met de transitievoucher een cursus specifiek voor edit(en), montage en kleurcorrectie volgen. Met deze cursus heb ik mijn skillset direct uit kunnen breiden. Werk dat ik anders uit zou moeten besteden, kan ik nu zelf uitvoeren. Door de situatie met Corona werd de cursus individueel gegeven en kreeg ik uiteindelijk een compleet op maat gemaakte scholing! 

Al met al een bijzonder positieve ervaring met het Leerwerkloket. Fijn dat Anita (adviseur) meedacht in mijn persoonlijke situatie. 

Ben jij, net als Leon, zelfstandig ondernemer en inkomsten verloren door Corona? Wil je ook weten of jouw plan voor een scholing in aanmerking komt voor een transitievoucher? Ga in gesprek met het Leerwerkloket Rijk van Nijmegen en ontdek welke stappen jij zou kunnen zetten. 

Via onderstaande knop is een vrijblijvende afspraak is zo gemaakt! 


Aanmelden