Hét startpunt voor leren en werken!

Iedere inwoner van het Rijk van Nijmegen met scholings- en loopbaanvragen kan kosteloos bij ons terecht voor onafhankelijk advies en loopbaanbegeleiding op maat. Tevens zijn wij een deskundig gesprekspartner voor werkgevers bij vragen over het opzetten van leerwerktrajecten en scholingsmogelijkheden.

Leer

Wat heb je nodig om je doel te bereiken? Wat moet je nog leren?

 
Overzicht (erkende) opleiders
  • Ikblijfleren.nl: totaaloverzicht van NTRO keurmerkopleidingen van 150 aanbieders met meer dan 150.000 opleidingen.
  • ROC: overzicht van opleidingen, cursussen, trainingen op MBO- en HBO-niveau.
Vergelijkingswebsites
  • Studiekeuze123: vergelijkingswebsite met informatie over opleidingen van alle niveaus.
  • Springest: onafhankelijke vergelijkingswebsite voor opleidingen, trainingen en cursussen voor alle niveaus. 
MBO
HBO en WO
Scholingsbudget
  • NL Leert Door biedt een keuze uit ruim 600 gratis online opleidingen/cursussen aan. Eind 2021 komen er nieuwe scholingstrajecten bij. De gratis online opleidingen/cursussen worden tot eind 2022 aangeboden.
  • Het STAP-budget van maximaal € 1.000,- is vanaf 1 maart 2022 aan te vragen. Het STAP-budget kan gebruikt worden voor een opleiding, training of cursus en vervangt daarmee per 1 januari 2022 de fiscale scholingsaftrek.
Ervaringscertificaat (EVC)

Tijdens een traject voor de Erkenning van Verworven Competenties maak je een portfolio als bewijsstukken van je kennis en vaardigheden. Dit hoeft niet alleen vanuit een opleiding te zijn, maar kan deze kennis en vaardigheden kun je ook halen uit je dagelijkse werkomgeving en vrije tijd. Klik hier voor meer informatie over een EVC.