Hét startpunt voor leren en werken!

Iedere inwoner van het Rijk van Nijmegen met scholings- en loopbaanvragen kan kosteloos bij ons terecht voor onafhankelijk advies en loopbaanbegeleiding op maat. Tevens zijn wij een deskundig gesprekspartner voor werkgevers bij vragen over het opzetten van leerwerktrajecten en scholingsmogelijkheden.

Kies

Welk beroep kies jij?

 
Overzicht beroepen

Wil jij erachter komen welk beroep bij jouw competenties past? Beantwoord dan de vragen van de Beroepenvinder.

Met de Beroepenkaart kun je informatie krijgen over een beroep per regio. Zo krijg je meer te weten over het aantal vacatures en hoeveel werkzoekenden er naar een beroep zijn in de gekozen regio. Daarnaast krijg je ook een overzicht te zien van beroepen die lijken op het gekozen beroep.

Bekijk onderstaande pagina's om meer te weten te komen over verschillende beroepen:

Flyers

Voor informatie over de beroepen in de zorg, de kinderopvang, klantenservice, schoonmaak, ICT en Sociaal Werk en Jeugdzorg zijn er flyers beschikbaar. Hierin staan onder andere taken in verschillende sectoren en de kans op werk beschreven.

Klik op de linkjes om de flyers te downloaden:

Wat is de kans op werk?


Benieuwd naar beroepen met goede baankansen? Bekijk dan de Kansrijke beroepen. In dit overzicht vind je kansrijke en minder kansrijke beroepen op landelijk en regionaal niveau. Klik hier om direct de kansrijke beroepen in het Rijk van Nijmegen te bekijken. Ook via de Beroepenkaart krijg je informatie over de werkgelegenheid per beroep. 

Wil je informatie over de kans op een stage, leerbaan en werk? Bekijk dan deze pagina van het SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven).

Bij Overstapberoepen vind je informatie over beroepen waarin een minder goede kans is op werk. Voor deze beroepen worden voorbeelden gegeven van mogelijk overstapberoepen met betere baankansen.
Maar waar moet je opletten als je overstapt naar een ander beroep? Volg hiervoor de Checklist Carrièreswitch.

Om meer te weten te komen over de arbeidsmarkt, kun je dit bekijken op deze pagina van het UWV. Voor informatie over de arbeidsmarkt in het Rijk van Nijmegen, klik hier