Hét startpunt voor leren en werken!

Iedere inwoner van het Rijk van Nijmegen met scholings- en loopbaanvragen kan kosteloos bij ons terecht voor onafhankelijk advies en loopbaanbegeleiding op maat. Tevens zijn wij een deskundig gesprekspartner voor werkgevers bij vragen over het opzetten van leerwerktrajecten en scholingsmogelijkheden.

STAP-budget vervangt fiscale scholingsaftrek per 2022

Leven lang ontwikkelen per 2022 een STAP dichterbij

Vanaf 1 maart 2022 is het voor iedereen vanaf 18 jaar die een band heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt mogelijk om een STAP-budget van maximaal € 1.000,- bij het UWV aan te vragen. Het STAP-budget kan gebruikt worden voor een opleiding, training of cursus en vervangt daarmee per 1 januari 2022 de fiscale scholingsaftrek.

Het doel van deze subsidieregeling is dat werkenden en werkzoekenden meer de regie over hun eigen loopbaan en ontwikkeling kunnen nemen en hun positie op de arbeidsmarkt kunnen versterken. STAP staat dan ook voor Stimulans ArbeidsmarktPositie. De arbeidsmarkt verandert snel. Daarom is een leven lang ontwikkelen belangrijk. Zo kun je gedurende je loopbaan bijleren en blijf je flexibel op de arbeidsmarkt. Hierdoor heb je een grotere kans om een baan te behouden of om een nieuwe baan te vinden.

De scholing waarvoor een STAP-budget aangevraagd kan worden, zal worden bijgehouden in een scholingsregister van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Dit register is later in te zien bij de aanvraag van het STAP-budget in het STAP-portaal van UWV. 

Weet je nog niet goed waarin jij je wilt ontwikkelen of wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Wij kunnen jou daarover adviseren. Meld je aan via onderstaande knop of via rijkvannijmegen@leerwerkloket.nl voor een kosteloos adviesgesprek met een van onze loopbaanadviseurs.

Kijk voor meer informatie over het STAP-budget op de website van de Rijksoverheid.


Aanmelden