Hét startpunt voor leren en werken!

Iedere inwoner van het Rijk van Nijmegen met scholings- en loopbaanvragen kan kosteloos bij ons terecht voor onafhankelijk advies en loopbaanbegeleiding op maat. Tevens zijn wij een deskundig gesprekspartner voor werkgevers bij vragen over het opzetten van leerwerktrajecten en scholingsmogelijkheden.

Vergoeding voor om- en bijscholing

De transitievoucher is een gift van maximaal €2.500,-* (incl. btw) en is bedoeld voor werkende mensen die bedreigd worden met werkloosheid en zelfstandige ondernemers die vanwege corona minder inkomsten hebben. Het biedt je de mogelijkheid een opleiding, training of cursus (van maximaal 12 maanden) te volgen bij een erkende opleider gericht op het versterken van je arbeidsmarktpositie.
De verzoeken worden beoordeeld door de scholingscommissie van het Leerwerkloket Rijk van Nijmegen. Het bedrag wordt rechtstreeks aan de opleider uitbetaald.

* Vanaf 1 september 2021 is de transitievoucher verhoogd naar een bedrag van maximaal €2.500,- (incl. btw). Alle aanvragen vóór 1 september 2021 vallen onder de oude regeling van maximaal €1.500,-. Indien je voor die tijd een akkoord hebt gekregen voor een verzoek van de voucher, is het niet mogelijk om met terugwerkende kracht een extra of nieuwe aanvraag te doen.

Benieuwd of je in aanmerking kan komen voor de voucher? Klik op de knop voor de voorwaarden.

Voorwaarden

LET OP: Indien de kosten voor de scholing hoger zijn dan de gift, ben je zelf verantwoordelijk voor de resterende kosten. 

Er is een beperkt aantal vouchers beschikbaar. Verzoeken om de inzet van een voucher worden afgehandeld op volgorde van binnenkomst.
 

Bekijk hier de video over de transitievoucher voor meer uitleg en voorbeelden. Lees ook het artikel van Hét Ondernemersbelang.


Voldoe je aan de eisen en heb je een concreet scholingsverzoek? Meld je dan aan via onderstaande knop!

Aanmelden